Arbetsdag nr 2.



Idag har vi slipat lite mer grejer, pappa har fixat med bakluckan och jag har börjat med grillen och "lyckthusen"(?)
Jag har rensat ur bilen, lagt alla mattor och lister och andra saker där de inte skulle bli ivägen, tömde bagaget så att pappa ska kunna lacka i bagageutrymmet så småning om. Det var mycket grejer där. :P

Dörrstoppen krånglar lite så det ska vi försöka hitta någon lösning på såsmåning om.

Det kommer att bytas till originalratten och bilen ska även sänkas senare.

Det är ganska kul att originalradion fortfarande fungerar. Vi insåg även idag att när pappa monterade fronten som var lackad sen tidigare är i fel rödnyans, samma sak med framskärmarna, den var för orange-röd. Originalfärgen är mer vinröd. Så pappa gjorde rätt och företaget som blandade färgen till den tidigare ägaren gjorde fel!
Så det måste lackas om det också. Hade varit skönt om pappa hade fått slippa det, det hade vi sparat mycket tid på!

Arbetsdag nr 1.





Här har ni då lite bilder på våran solblekta skönhet. På bilderna ser ni bland annat endel rostlagning som gjordes för 2 år sedan av förra ägaren som även påbörjade omlackeringen men inte slutförde den. Framskärmarna och fronten var alltså redan lackat och "klart" då pappa köpte den.

Idag har vi slipat motorrummet och lite annat smått och gott, sen lackade pappa motorrummet.

Välkommen till min nya blogg!

Här på bloggen kommer jag att skriva och lägga upp bilder på mitt och pappas gemensamma projekt, en volvo 142:a från 1971.

Jag kommer till att börja med lägga ut bilder från arbetet vi gör med den, sen blir det självklart slutresultatsbilder och kanske lite allmänna bilder från olika utställningar och bilträffar o.s.v.. så då kommer ni att kunna följa alla förändringar som gjorts och görs! :D

Hoppas att ni får en "njutfull" läsning!

RSS 2.0